Ocultul, diferitul din noi




Mai toata lumea mă întreabă ce semnificație are pseudonimul (nick-ul cum ii zice mai nou) meu, blacktullipe, sau de ce in majoritatea pseudonimurilor ce le folosesc au in compoziție următoarele cuvinte: "black", "dark", "întunecat"...etc.

Nu am ales un nume anume cum fac toți, nici nu mi-am muncit creierii zile si nopți întregi ca sa-l aleg si nici nu l-am schimbat in decursul timpului. Efectiv îl am din 1999 de când am apărut, sa zic așa, pe lumea internetului si zic eu ca mă caracterizează. Numele, scris intr-un mod original
(a se vedea ca nu are corespondent in nicio limba de pe acest pamant) vine intradevar de la Laleaua Neagra ce este floarea mea preferata; este o floare rara si deosebita "cea mai eleganta dinte flori…o Regina a florilor…impetuoasa si rafinata…ca o noapte înstelata…ca un înger cernit cu aripi petale…MINUNE sub bolti , o gingașa stea …". Iar așa ca fapt divers intenționez intru oarecare viitor sa ajung la Keukenhof (cea mai mare grădină de flori din lume), situat in orașul Lisse, Olanda intro anume perioada a anului respectiv din ultima săptămână a lunii martie şi până în mai.

Revenind si la celalalt aspect al pseudonimurilor ce le prefer, țin sa subliniez ca, urmăresc sa descopăr partea ascunsa a oamenilor, lucrurilor si acțiunilor, misticul si ocultul din ei, esența lor, subtilul ce-i caracterizează. Fapt pentru care nici nu sunt mulți cei cu care interacționez in mod frecvent si regulat. Persoanele ce intradevar îmi stârnesc interesul si cu care sunt compatibil fiind foarte rare.

Ce-nseamnă negru, întunecat, umbra, noapte...etc? Pentru mine e acea parte ce nu se vede clar, e in umbra, e pitita privirilor majoritarii; fie ea pozitiva sau negativa eu zic ca e partea cea mai importanta a ființei noastre.

Era o umbra de departe, si ea apoi s-a facut om,
Cu trup, suflet si cu alte, atat zeul a fost econom.


Ps: Nu uita cheie reusitei: dorinta, credinta si rabdare

1 Comment:

  1. Anonim said...
    Trebuie sa ai grija sa nu confunzi ocultul cu simbolistica.Intr-adevar simbolurile sunt de cele mai multe ori ocultate, dar aceasta nu inseamna ca ocultul e simbolic.Placut dar se putea si mai bine.

Post a Comment



Blogger Template by Blogcrowds