Omul si cele trei maimute



Cea care nu vede, cea care nu aude si cea care nu vorbeste

Bănuiesc ca mulți dintre noi au auzit, au văzut sau cunosc aceea figurina chinezeasca ce reprezintă trei maimuțe...una cu mâinile la ochi, una cu mâinile la gura si una cu mâinile la urechi. Semnificatia acestei figurine poate fi, zic eu, interpretat in diverse feluri.

In arta Feng-Shui se zice ca-ti aduce noroc si afaceri sau spor si realizări pe plan profesional. E intru totul adevarat. Sa disecam misterul, cui nu-i convine un coleg, un angajat, un subaltern sau un asociat ce e complect dezinteresat de ce se întâmpla in jurul sau se intrebuinteaza decât de treaba sa? La acest aspect, al omului dezirabil mai adaug ceva, o găselnița relativ noua pentru mine, ceva descoperit pe propria-mi piele. Omul ce da/oferă totul, fara sa ceara/aștepte nimic.

Ei ce ziceți, v-ați dori un astfel de om langa voi: unul ce nu "vede", unul ce nu "aude", unul ce nu "vorbește", unul ce dăruiește tot ce are fara ca sa aștepte nimic in schimb? Sa fie asta omul dezirabil al zilelor noastre?

Mugurii-nfloresc când vorbești,
Soarele răsare când zâmbești,
Natura-nvie-n jurul tău.
Ești apogeul sufletului meu!

As vrea sa pot sa-ti fac,
O mantie din cerul înstelat.
In luminoșii sori sa te îmbrac,
As fi făcut orice, dar tu m-ai inselat.



PS: nu uita cheia reușitei: dorința, credința si răbdare si mai adaug: simt, scriu si mă exprim

2 Comments:

  1. Anonim said...
    Frumoasa intorsatura de condei, de la cele trei maimute la omul dezirabil. Eu prefer pe cel care aude dar nu spune, pe cel ce vorbeste dar nu degeaba, pe cel ce vede dar nu priveste. Cu respect Cosmin
    Burebista said...
    uai da rapid ai fost :)) nu degeaba la un moment dat am pus anumite cuvinte in ghilimele ;) multumesc pentru comentariu

Post a Comment



Blogger Template by Blogcrowds